Partners

Vill Ert företag vara med och bidra till Ingenjörer utan gränsers verksamhet?

Att ta ett socialt ansvar och arbeta för en hållbarutveckling är idag en självklar del i många företags och organisationers arbete. Ingenjörer utan gränser samarbetar därför med företag, universitet och organisationer både i och utanför Sverige. Det finns möjlighet att bidra med allt i från att sponsra verksamheten i stort eller specifika projekt till kunskapsutbyten av olika slag. Hör gärna av dig så hittar vi en lösning som passar just Er!  Välkomna att kontakta Jan Byfors på jan.byfors[at]ingenjorerutangranser.se

 

Huvudpartner

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med omkring 43 000 anställda och verksamhet i över 150 länder. Deras verksamhet är baserad på unik kompetens inom materialteknik, omfattande kunskap om industriella processer och nära samarbete med kunder. Detta har gett dem en världsledande position inom följande huvudområden: verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning.

Tillsammans med Ingenjörer utan gränser vill Sandvik främja barns och ungdomars möjlighet till utbildning, inspirera unga att bli ingenjörer och stötta projekt i utvecklingsländer baserade på ingenjörskompetens. Sandviks avsikt med samarbetet är att utveckla tekniska hållbara lösningar anpassade till lokal kompetens, värderingar och kultur och att bidra till en hållbar utveckling genom till exempel internationella volontärprojekt. Ett annat viktigt mål med samarbetet är att främja teknikintresset i samhället och att locka fler att välja en teknisk utbildning.

 

 

Guldpartner

Bengt Dahlgren är ett teknikkonsultbolag inom Brand & Risk, Installation, Miljö & Energi och Bygg & Fastighet. Bengt Dahlgren är Ingenjörer utan gränsers första guldpartner och bistår med bidrag för att bygga upp vår verksamhet, samt kompetens till projekt och aktiviteter genom deras kompetenta medarbetare.

Ramböll Foundation är huvudägare till det internationella ingenjörs- och konsultbolaget Ramböll med över 12.500 medarbetare. Ramböll Foundation stöder genom ett större bidrag Ingenjörer utan gränsers projekt i Tanzania under 2017-18. Detta stöd finansierar främst tre av våra större projekt, Mavunos flickskola Chonyonyo Boarding School for Girls i Karagwe, Kolondoto Hospital i Shinyangadistriktet samt ECONEF barnhem i Kingori


Silverpartner

WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. WSP erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans är de 34 000 medarbetare med över 500 kontor i 40 länder. I Sverige är de omkring 3 500 medarbetare. WSP är silver partners till Ingenjörer utan gränser och bistår med bidrag för att bygga upp vår verksamhet, samt kompetens till projekt och aktiviteter genom deras kompetenta medarbetare. Anställda vid WSP är involverade i volontärprojektet Kolandoto Hospital i Tanzania.

Bronspartner

Norconsult är en av Nordens största rådgivare inom samhälls­planering och projektering. Med helhets­perspektiv och tydlig miljöprofil hjälper vi våra kunder att lyckas på resan från vision till verklighet. Detta är en del av vardagen för oss på Norconsult

Kiwa Inspecta är Nordens ledande inspektionsföretag med verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Polen och Baltikum.

Bidragsgivare

NCC är ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i norra Europa. Vi är verksamma inom hela värdekedjan när det gäller att skapa miljöer för arbete boende och kommunikation. Vår vision är förnya vår bransch och erbjuda bästa hållbara lösningarna. Vi delar årligen ut julklappar till hjälporganisationer och 2016 delad vi ut 125.000:- till Ingenjörer utan gränser.

Knightec är ett värderingsstyrt företag inom teknik och
ledarskap med missionen att skapa en bättre framtid genom utveckling av människor och teknik. Genom uppdragen skapas innovationer som förenklar och förbättrar människors vardag. På Knightec finns en övertygelse om kraften hos ett team som består av olikheter. Idag består Knightec av fler än 20 olika nationaliteter och 30% kvinnor. Ambitionen är att öka mångfalden ännu mer. Egenskaper som värdesätts högt på Knightec är målmedvetenhet, affärsmässighet och samarbetsvilja. Du hittar Knightec på tio orter från Lund i söder till Skellefteå i norr. Läs mer på www.knightec.se

Solid Park levererar IT-tjänster med fokus på små och medelstora företag. Ambitionen är att vara ”Högst upp inom kundservice och längst fram inom IT”. Vi finns på fem orter i Mellansverige med ca. 95 medarbetare och våra verksamhetsområden är IT-drift, systemutveckling, systemförvaltning och IT-infrastruktur.

Plan B är ett konsultföretag som kombinerar digitalisering med projektledning för byggnader och anläggningar, såsom skolor, sjukhus och vattenreningsverk. På detta sätt skapar vi bättre slutprodukter och bättre processer som i sin tur bidrar till ett hållbart samhälle, både i Sverige och globalt. Vi tycker det är särskild viktigt att beakta hållbarhets- och jämställdhetsfrågor. Vi ser fantastiska möjligheter med detta i Sverige och vi vill gärna bidra med vår erfarenhet och kunskap inom digitalisering och projektledning i utvecklingsprojekt världen över.

Bidragsgivare 2016

Ramböll Foundation

Bengt Dahlgren

INUG

Chalmers

WSP Sverige AB

Knightec

Göteborgs Energi

SOB Johansson Stiftelse

Skolverket

Microsoft

Adorna AB (Gravita)

Lunds Universitet

MCAD Sverige AB

Cowi AB

Liljewall Arkitekter AB

Olof Palmes Minnesfond

Soldab IT AB

Returpack-Burk Sverige AB

Uppsala Universitet

Tyrens AB

Midasplayer AB

Uddeholm AB

Karlstad Universitet

Sweco Managment AB

Fria Byggakademin

Rotary S:t Lars

Stiftelsen The Espersen

Xylem Water Solution Global

Norstat

Tidigare bidragsgivare (exempel)

Sveriges Ingenjörer blev bidragsgivare i vattentanksprojektet i samband med en kampanj för att få fackförbundets medlemmar att gå över till e-betalning. För varje medlem som bytte betalningssätt skänktes pengar till Ingenjörer utan gränsers vattentanksprojekt i Tanzania. Sedan dess har samarbetet fortlöpt och vi har nu ett par spännande projekt på gång...

Konsultbolaget Solvina valde julen 2012 att istället för att ge sina samarbetspartners en traditionell julklapp, bidra ekonomiskt till Ingenjörer utan gränsers projekt Solel-shop.
TelgeEnergi och Ingenjörer utan gränser började samarbeta vintern 2011/2012. Samarbetet har berört möjligheten för användning av solugnsteknik för matlagning i ett flyktingläger i Tunisien.
Consoden är ett konsultföretag inom IT som aktivt vill stödja Ingenjörer utan gränser. Consoden gör det som sponsor med målet att föreningen ska växa och utvecklas i Uppsala. Samarbetet gör att föreningen kan delta i fler aktiviteter och därmed nå fler potentiella föreningsmedlemmar.

Syntell AB är ett konsultbolag inom System Lifecycle Management. Grundläggande förståelse för detta verksamhetsområde är viktigt i samband med att småskaliga energisystem projekteras, installeras och underhålls. Därför stöttar Syntell projektet Renewable Energy Vocational Training.

Samarbetspartners

Ingenjörer utan gränser inledde under 2012 ett samarbete med den Tanzanianska organisationen Mavuno. Samarbetet är främst fokuserat på Ingenjörer utan gränsers vattentanks projekt, vilket du kan läsa mer om under fliken "Projekt".