Bloggen

torsdag, augusti 27, 2015 - 09:22
Visst ska du la, hemsidan.png
Nu är det dags att söka till de olika projekten och utskotten i Ingenjörer utan gränsers studentgrupp i Linköping. Nedan beskrivs de olika gruppernas verksamhet, så ta en titt och se vad som intresserar dig. Sista ansökningsdag är 6 september. Vill du ha mer information så tveka inte att höra av dig till isak.hoglund@ingenjorerutangranser.se eller kom förbi infolunchen i C3 den 3 september.

SÖK HÄR:

Ingenjörer utan gränser vid Linköpings universitet rekryterar

 

After School

Vill du vara med och göra skillnad på hemmaplan här i Linköping? Projektet After School erbjuder barn och ungdomar i utsatta områden socialt och studierelaterat stöd efter skoltid. Vi tillhandahåller studiestöd en gång i veckan på skolor i Ryd, Skäggetorp och Lambohov. After School syftar även till att studenter vid Linköpings universitet och ungdomar i studenttäta områden ska få en bättre relation. Vi arbetar därför med att inspirera ungdomar till fortsatta studier och fungerar som vuxna förebilder utöver elevernas lärare och föräldrar. 

Genom att vara med i After School får du med dig viktiga ledarskapspräglade och pedagogiska erfarenheter. Var med och gör skillnad på riktigt genom att arbeta med barn och ungdomar i en fartfylld och inspirerande miljö! Sök After School, alla programinriktningar är välkomna!

 

Eventutskottet

Eventutskottet anordnar ett flertal event under året för Ingenjörer utan gränsers medlemmar och övriga studenter på campus i Linköping. Det största eventet vi kommer anordna i år blir en elegant vinterbal för alla våra medlemmar. Utöver detta anordnar vi den omtalade våffeldagen där vi säljer hundratals våfflor till hungriga studenter, den mysiga julpuben som hålls under julauktionen och mycket mer. Vill du bestämma allt från sittningstempo på vinterbalen till hur mycket grädde som ska skopas upp på våfflor, och samtidigt vara med och sprida en positiv stämning på campus? Ansök då till eventutskottet!

 

Finansieringsutskottet

För att möjliggöra våra utlandsprojekt och vår övriga verksamhet samarbetar vi med flera externa aktörer. I finansieringsutskottet är du kontakten mellan Ingenjörer utan gränsers studentgrupp i Linköping och våra samarbetspartners. Du kommer även att få kontakta helt nya företag för att undersöka potentiella samarbeten, vara föreningens ansikte utåt på företagsmässor och anordna den årliga julauktionen på campus. Detta är alltså en ypperlig chans till att knyta näringslivskontakter redan under din studieperiod! Tycker du detta verkar intressant, är driven och vill lära dig mer om hur samarbeten byggs mellan föreningar och företag? Sök då till finansieringsutskottet!

 

Ghanaprojektet

Under sommaren 2015 var två studenter nere i norra Ghana och arbetade med att installera ett solcellsdrivet elsystem på en skola. Syftet var att ge el till belysning och datorer som kommer att användas i undervisningen. Även en mindre biogasanläggning konstruerades för att undersöka potentialen för en större anläggning.

I projektgruppen för Ghanaprojektet sitter du med under året och planerar vad resenärerna ska göra sommaren 2016. Är du innovativ, besitter grymma elkunskaper eller bara vill ge människor i Ghana en bättre vardag? Sök då till Ghanaprojektet!

 

PR-utskottet

För att marknadsföra Ingenjörer utan gränser på och utanför campus arbetar PR-utskottet fram strategier och trycksaker för att göra detta på bästa sätt. Du kommer att samarbeta med flera av de andra utskotten och hjälpa till med marknadsföring av föreningen och vår kommunikation utåt.

Är du en briljant photoshoppare? Bra på att fotografera kanske? Är du den som kommer med knasiga idéer om allt möjligt, eller kanske ett IT-geni? Då behövs du. Eller vill du bara lägga ditt engagemang på någonting som gör gott i världen och samtidigt lära dig lite mer om Adobe-programmen? Då behövs du minst lika mycket. Sök till PR-utskottet!

 

Seminariegruppen

Seminariegruppen planerar och anordnar föreläsningar, workshops och seminarieserien Den Reflekterande Ingenjören. Vi bjuder in spännande föreläsare som kommer hit och pratar om hur man som ingenjör kan bidra till en hållbar utveckling - såväl socialt som ekonomiskt och miljömässigt. Den Reflekterande Ingenjören är den serie av föreläsningar och workshops som ligger i början på vårterminen och har som grundidé att inspirera och informera om hur vi kan bli vidsynta och reflekterande när vi kommer ut i arbetslivet. Är du en driven idéspruta, sugen på att ta kontakt med potentiella föreläsare och tycker om att arbeta i grupp? Sök då till Seminariegruppen!

 

Tanzaniaprojektet

Belysningsprojektet i Tanzania arbetar för att installera ett elsystem som drivs av solpaneler för att på ett miljövänligt sätt möjliggöra bland annat läxläsning på en flickskola. Vi i Linköping har varit en del av arbetet på skolan sedan 2010, och kommer under hösten 2015 att avsluta projektet. Detta innebär att den nya projektgruppen kommer vara med och planera ett helt nytt projekt som inte nödvändigtvis behöver vara i Tanzania. Vill du uppleva den pirrande känslan av att vara med och skapa någonting helt nytt, och samtidigt hjälpa andra människor? Sök då till Tanzaniaprojektet (som kanske inte kommer vara just ett Tanzaniaprojekt särskilt länge till)!