Bloggen

tisdag, januari 10, 2017 - 13:43
15879297_1426787500688717_220775022_n.jpg
Här kommer ytterligare en uppdatering från resenärerna i solcellsprojektet i Tatum, Kamerun.

2 veckor har förflutit och installationen är nästan klar! Solcellerna är installerade på taket, åskledarsystemet är helt klart, majoriteten av elen är dragen och nu saknas det bara att koppla in den sista elektroniken i växelriktaren samt koppla in batterierna i systemet. Installationen har gått så smärtfritt man kan tänka sig och de problem vi hittills har stött på har vi kunnat lösa enkelt tillsammans med våra kontakter på plats samt flitiga arbetsgrupp.

I vanlig ordning har vi heller inte bara jobbat med installationen utan våra kära vänner på plats arbetar också otroligt bra med att visa upp oss för samhället. Till exempel tog de med oss till en ceremoni under annandag jul där vi fick hälsa på ”fonen” som tillhör den kungliga familjen i det området vi befinner oss i. Dessutom var det flera traditionella danser där vi även uppmanades att gå upp och dansa tillsammans med lokalbefolkningen under många glada tillrop!! Vi måste också passa på att belysa de traditionella danserna där såkallade ”dju-djus”, alltså andar i tjurliknande masker och traditionella kläder dansar i takt på ett hejdundrande vis!

Till sist vill vi också ge våra gratulationer till vår medresenär David som vann en springtävling under nyårsdagen. 15.7 km på den ärofyllda tiden 62 minuter. Mycket bra sprunget med tanke på att vi är 2000m över havet!!!

Ha det bra och hoppas ni hade det kul på nyår!

Joakim och Ylva – Resenärer i Kamerun.